Nieuwe koerierdienst SPRINTR verenigt zelfstandige koerierdiensten in online service

In Antwerpen is een nieuwe online koerierdienst opgericht, SPRINTR, die een netwerk wil vormen van koerierdiensten over het hele land. De slimme koerierdienst brengt opdrachtgevers in contact met zelfstandige SPRINTR’s in heel België.

Oprichters Filip Goossens, Jean-Claude Van den Berghe en Patrick Proesmans willen met SPRINTR een oplossing bieden voor de toenemende ​mobiliteits-,​ ​milieu- en efficiëntieproblemen.

“In België zijn er zo’n 500 ondernemingen die koerierdiensten aanbieden” zegt oprichter Filip Goossens. Maar er was nog geen sprake van samenwerking. Koeriers rijden naar een opdrachtgever en bestemming en keren nadien vaak met een leeg voertuig terug. Dit is niet ecologisch, noch efficiënt en draagt onnodig bij aan het fileleed” zegt Goossens.

Via hedendaagse technologie bepaalt SPRINTR de meest optimale en efficiënte SPRINTR voor elke opdracht. Dit stelt SPRINTR’s in staat om na een levering een andere zending in de buurt op te halen. “We streven naar minder verloren kilometers en voertuigen op onze wegen.” zegt Filip Goossens.

Aangesloten koeriers bepalen via de app welke opdrachten ze aannemen.

Op de startdag waren er 73 koeriers aangemeld, allemaal kleine zelfstandigen. “Het grootste bedrijf heeft 4 koeriers rijden” zegt Filip Goossens. “Wij zijn in gesprek met een aantal grotere partijen die ook interesse hebben om aan te sluiten. Het voordeel van het platform is dat we een open platform zijn. Het is dus geen probleem om de ‘gaatjes’ op te vullen tussen verschillende opdrachten die anders verloren gaan als ‘lege kilometers’”.

De aangesloten sprinters behoren tot een community van gelijkgezinde zelfstandige koeriers. Via de SPRINTR applicatie krijgen de koeriers opdrachten toegewezen waarna ze binnen de drie minuten zelf kunnen bepalen welke ritten ze wel of niet willen rijden. Een SPRINTR bepaalt dus zijn of haar eigen agenda terwijl de klant binnen enkele minuten kan rekenen op een antwoord.

Het artikel kan je hier terugvinden op de site van www.madeinantwerpen.be