SPRINTR wil onafhankelijke koeriers samen laten werken

De Antwerpse start-up SPRINTR wil een einde maken aan de lege ritten in het pakjesvervoer. Daarom wil SPRINTR opdrachtgevers met zelfstandige ‘SPRINTR’S’ over heel België in een open online platform verenigen.

“In België zijn er zo’n 500 ondernemingen die koerierdiensten aanbieden. Toch was er tot nu nog geen sprake van een samenwerking. Koeriers rijden naar een opdrachtgever en bestemming waarna ze vaak met een leeg voertuig, zonder opdracht, terugkeren. Dit is niet ecologisch, noch efficiënt en draagt onnodig bij aan het fileleed”, zegt co-founder Filip Goossens.

Via SPRINTR kunnen klanten zendingen versturen in enkele klikken en bepaalt het systeem de meest optimale en efficiënte zelfstandige koerier voor elke opdracht. De SPRINTR (zo worden die koeriers genoemd) kan binnen de drie minuten zelf bepalen welke ritten hij/zij wel of niet wil rijden.

Het artikel kan je hier terugvinden op de site van www.transportmedia.be