Hoe ontstond SPRINTR? Co-founder Filip Goossens vertelt er alles over!

Je hebt het misschien al gemerkt, maar in de wereld van sprintkoeriers is er a new kid on the block. Ontmoet SPRINTR: een initiatief van Filip Goossens, Jean-Claude Van den Berghe en Patrick Proesmans. Deze doorwinterde ondernemers hebben ieder al minstens 20 jaar ervaring op gebied van transport, logistiek en havendiensten – en wisten dus als geen ander waar de hiaten in het sprintkoerierswereldje zaten.

Hoe SPRINTR evolueerde van een luchtig idee tot een up-and-running bedrijf met een duidelijke missie? Wij vroegen het aan Filip zelf!

Hoi Filip! Laten we maar beginnen bij het begin… hoe stel jij SPRINTR voor?

Wel, eigenlijk is het eenvoudig. SPRINTR is een online platform dat professionele sprintkoeriers verenigt. Via dit open en betrouwbaar netwerk zorgen we ervoor dat elke zending veilig op de gewenste bestemming geraakt. We focussen ons voornamelijk op het bezorgen van waardevolle, delicate en/of dringende zendingen – wanneer de klant daar zelf geen tijd voor kan of wil maken.

Hoe zijn jullie erop gekomen om SPRINTR te lanceren?

Het initiatief van SPRINTR kwam voort uit een steeds wederkerend probleem: de alsmaar groter wordende mobiliteits-, milieu-, en efficiëntieproblematiek. We zien immers dat er steeds meer sprintkoeriers op de baan verschijnen, maar dat deze niet per se altijd efficiënt te werk gaan. Hiermee bedoelen we het fenomeen van de zogenaamde ‘lege ritten’: zo kan een SPRINTR bijvoorbeeld een opdracht krijgen van Antwerpen naar Brussel, die uiteraard vergoed wordt, maar is de rit terug naar Antwerpen niet meer vergoed. Zonde van de tijd én van het verbruik, nietwaar? Daarom gingen we op zoek naar een oplossing…

En hoe biedt SPRINTR die welkome oplossing?

Wel, die oplossing ligt volledig binnen het SPRINTR algoritme. Nadat de klant een opdracht ingeeft en bevestigt, kiest het algoritme de meeste geschikte SPRINTR. Hierbij houden we rekening met beschikbaarheid, afstand en tijd tot de ophaallocatie en type van het voertuig. Met andere woorden: wanneer je van Antwerpen naar Brussel bent gegaan, zal de volgende opdracht zich idealiter ook in (omgeving) Brussel bevinden.

Op deze manier zorgen we ervoor dat er minder nutteloze kilometers per dag gereden worden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de klant – en de SPRINTR zelf natuurlijk: op deze manier kan hij/zij meer verdienen op eenzelfde tijdspanne.

Bedankt, Filip!