SPRINTR brengt vernieuwing in de koeriersmarkt

Al wie waardevolle, delicate of dringende zendingen wilt versturen, kan vanaf vandaag de hulp inroepen van SPRINTR. De nieuwe koerierdienst verenigt opdrachtgevers met zelfstandige “SPRINTR’s” over heel België in een open online platform. Met deze slimme sprintdienst kunnen klanten zendingen versturen in enkele klikken. Oprichters Filip Goossens, Jean-Claude Van den Berghe en Patrick Proesmans willen met SPRINTR een oplossing bieden voor de toenemende mobiliteits-, milieu- en efficiëntieproblemen.

Minder lege ritten

Met SPRINTR hoopt co-founder Filip Goossens het aantal ‘lege ritten’ tot een minimum te beperken. “In België zijn er zo’n 500 ondernemingen die koerierdiensten aanbieden. Toch was er tot nu nog geen sprake van een samenwerking. Koeriers rijden naar een opdrachtgever en bestemming waarna ze vaak met een leeg voertuig, zonder opdracht, terugkeren. Dit is niet ecologisch, noch efficiënt en draagt onnodig bij aan het fileleed.” luidt het.

SPRINTR verenigt deze zelfstandige koeriers in een groot netwerk. Via hedendaagse technologie bepaalt SPRINTR de meest optimale en efficiënte SPRINTR voor elke opdracht in functie van mobiliteit, snelheid en ecologie. Dit stelt SPRINTR’s in staat om na een levering een andere zending in de buurt op te halen. “We streven naar minder verloren kilometers en voertuigen op onze wegen.” zegt Filip.

Meer vrijheid voor SPRINTR’s, snelle service voor klanten

Aangesloten sprinters worden bewust “SPRINTR’s” genoemd. Ze behoren tot een community van gelijkgezinde zelfstandige koeriers. Via de SPRINTR applicatie krijgen de koeriers opdrachten toegewezen waarna ze binnen de drie minuten zelf kunnen bepalen welke ritten ze wel of niet willen rijden. Een SPRINTR bepaalt dus zijn of haar eigen agenda terwijl de klant binnen enkele minuten kan rekenen op een antwoord. Variabele prijzen De prijs voor het boeken van een SPRINTR hangt af van de grootte van de zending en het aantal kilometers.

Klanten kunnen een zending versturen vanaf €34,33 incl. BTW (of €27,55 exl. BTW). “Als je je eigen wagen laat staan en een SPRINTR boekt, kan je heel wat geld besparen!” weet Filip. Nieuwsgierigen kunnen op www.gosprintr.be zelf berekenen hoeveel geld ze uitsparen.