Wat een koerierdienst allemaal doet? ‘T is meer dan je denkt!

Een koerierdienst: het woord klinkt je vast niet vreemd in de oren. Een koerier brengt spoedleveringen van A naar B (of van B naar A, ‘t is maar hoe je het bekijkt). Maar waarom zijn koerierdiensten zo populair tegenwoordig? Is het niet makkelijker om zelf dat pakje, belangrijk document of kantoormeubel te vervoeren? Wel euhm… wij geloven van niet. En dat lichten we maar al te graag toe. Hier gaan we!

Wat wij verstaan onder ‘koerier(dienst)’

First things first. Een koerier: wie of wat is dat nu eigenlijk?
koe·rier (de; m,v; meervoud: koeriers) 1 persoon voor het overbrengen van berichten of pakketten

Zo. Die definitie van ‘koerier’ nemen ze je al niet meer af. De termen ‘berichten of pakketten’ in de definitie kan je in het geval van SPRINTR wel ruimer interpreteren. Onze koerierdienst levert alle waardevolle, delicate of dringende zaken. Van de grootste kantoormeubelen tot de kleinste, maar belangrijkste, documenten. En de held die de leveringen doet? Dat is de koerier. Hij trotseert weer en wind, file en stapvoets verkeer om die zending toch maar op tijd bij de afzender te krijgen. Maareuhm… waarom doen we de leveringen niet gewoon zelf?

Wanneer tijd waardevoller blijkt dan geld…

Wel, de titel zegt het al. We geloven dat tijd alsmaar belangrijker wordt dan geld. We spenderen liever een beetje meer geld in ruil voor extra uren. Want geef toe: “ik ga snel iets brengen” draait meestal toch uit in “potver*** ik ga later zijn. Het is file”. Werkgeversorganisaties gaan ervan uit dat een verloren uur in de file ongeveer 11,72 euro waard is. Waarom zouden we dit fileleed alleen nog maar vergroten als er ook andere alternatieven zijn die efficiënter, voordeliger en gemakkelijker zijn? Juist ja. Doen we beter niet. Reken in de plaats daarvan op koerierdiensten die met plezier in jouw plaats rijden. (Zoals SPRINTR. Om maar een voorbeeld te geven hé.)

De ene koerierdienst is de andere niet

Wanneer je beslist om samen te werken met een koerier(dienst), kan je ervan op aan dat ze je veel werk uit handen nemen. Maar wanneer je als bedrijf wil samenwerken met een koerier, kan je maar beter de juiste partner kiezen. Om de beste keuze te maken, is het goed om weten dat er verschillende soorten koerierdiensten zijn. De keuze laat je het beste afhangen van de opdrachten die je wil versturen. Wil je alleen regionaal verzenden? Dan zijn kleinere koeriers jouw perfecte match. Het kan ook best zijn dat je een landelijke service nodig hebt. Of zoek je een partner die de complete logistiek van je bedrijf kan overnemen? Dan kan je aankloppen bij grotere koerierdiensten.

Daarnaast moet je ook goed weten hoeveel, wat en hoe vaak je zendingen wil versturen. Op basis daarvan kies je dan de beste koerierdienst voor jouw onderneming. Psst. Een tip? SPRINTR koerierdienst kan je helpen bij alle zendingen: regionaal of internationaal, 24/7! We kiezen zo voor professionaliteit en een persoonlijke aanpak (kenmerkend aan kleine koerierdiensten) in combinatie met de logistieke voordelen van de grotere spelers. Hoe dat kan? SPRINTR verenigt verschillende zelfstandige koeriers in één platform. Zo is er altijd een perfecte SPRINTR voor jouw zending in de buurt.

‘Maar vergroten we dan het fileprobleem niet?’

Bij SPRINTR zijn we ons bewust van de mobiliteits- en milieuproblematiek van deze tijd. Files worden alsmaar langer en luchtvervuiling neemt toe. Net daarom willen wij ons steentje bijdragen. Dankzij het SPRINTR platform rijden onze koeriers zo weinig mogelijk lege ritten. Na een levering, kunnen ze een nieuwe rit aanvaarden (of wijgeren). Zo veel mogelijk ritten mét lading is ons doel. Want onnodig de files vergroten heeft volgens ons geen enkele zin.

Wil je het zelf eens uitproberen? Boek dan snel een koerier. Want hé: je krijgt nog 10% op die eerste zending ook! Let’s do this!